Tuesday, October 04, 2005

På begäran: Listor

Trycket från allmänheten har varit enormt de senaste dagarna, så här kommer, på begäran från Er, Petters listor (som, kanske ska tilläggas, ändras lite då och då, speciellt skivlistan):


Tre skivor:
1. "Definitely Maybe", Oasis. Debutplattan med de brittiska brorsorna Gallagher fullkomligt skriker ung, hungrig rock'n'roll. Fantastisk på alla sätt och vis.
2. "Lesser Matters", The Radio Dept. Förmodligen den bästa popskivan som gjorts i Sverige (världen?) och om du vill ha mer finns två ep:s med minst lika bra låtar. Say no more.
3. "Isola", Kent. Kent med Depeche Mode-feelings. Skört och förbannat vackert - lyssna bara på OWC till exempel.

Tre böcker:
1. "Illusionernas bok", Paul Auster. Fantastisk bok om två män från olika tidsperioderunder 1900-talet. Mystik blandat med sorg och hopp.
2. "Rocky 1", Martin Kellerman. Samtidsskildring när den är som bäst. Börja med volym 1.
3. "Bröderna Lejonhjärta", Astrid Lindgren. Ses i Nangijala!

Tre filmer:
1. "Amelie från Montmarte", Jean-Pierre Jeunet. En fransk film som man bara kan älska. Detaljrik och alldeles underbar.
2. "Gudfadern I", Francis Ford Coppola. Behöver knappast skriva så mycket om den här filmen. Uppföljaren är minst lika bra.
3. "En kärlekshistoria", Roy Andersson. Roys Anderssons debutfilm om ung kärlek. Manuset, klippningen, stämningen - ett mästerverk.


Som sagt; listorna är aldrig, och kommer aldrig vara, permanenta.

Ett senare inlägg berättar lite om måndagskvällen (som var fin). Nu ska jag äta.

1 Comments:

Blogger Magnus said...

Fina listor. Jag köpre i princip aldrig skivor så jag måste tänka hårt för att lyckas med en skivlista, men den ska fan komma.
Tungt att ha en Astrid Lindgren-bok på listan, men om jag skulle valt en Paul Auster hade det blivit New York Trilogin. Och Gudfadern II är starkare en ettan. Men fina listor. Du borde läsa Naiv Super, som var på min boklista, Handlar om en kille som listar allt. Du kan få låna den av mig om du vill!

04 October, 2005 17:21  

Post a Comment

<< Home